08 maart 2017

Afgelopen weekend was het Runnersworld NK Cross, als onderdeel van de jaarlijkse Phanos Boscross, een evenement met veel spektakel.


line


03 maart 2017

Zodra er uitslagen bekend zijn kun je ze via deze link vinden.


line


03 maart 2017

Ook aan je innerlijke mens is gedacht tijdens het Runnersworld NK cross!

In de arena, bij de start/finish, hebben we een foodcourt ingericht waar je overdekt kunt genieten van een verantwoorde lekkere koffie en verschillende warme tosti’s.

Kingcoffee en de Tweede Jeugd verzorgen de warme en koele dranken en bieden een assoriment aan van kleine hapjes tot een flinke tosti.


line


02 maart 2017

SOCIAL MEDIA+FACEBOOK LIVESTREAM

Alle foto’s, filmpjes en nieuwtjes over het NK Cross worden gepost op de onderstaande pagina’s. Heb jij een leuke (actie)foto gemaakt? Plaats in je bericht #NKCross! Wij zullen de allerleukste foto’s selecteren voor op de website en pagina’s. Succes!

Op zondagochtend 5 maart rond 11:45 zijn wij van plan om de NK Korte Cross op Facebook te gaan livestreamen! Houd Hardlopen Phanos Amsterdam dus goed in de gaten!

Facebook: Hardlopen Phanos Amsterdam
Twitter: www.twitter.com/phanosNKCross
Instagram: www.instagram.com/PhanosAmsterdam
Website: Runnersworldnkcross.nl

NK Cross: Runnersworld NK Cross 2017
Boscross: Phanos Boscross 2017
Bosloop: Phanos Bosloop 2017


line


28 februari 2017

Blessure-opvang door de fysiotherapeuten van SMC Fysiomed

De (sport)fysiotherapeuten van SMC Fysiomed staan op 4 en 5 maart voor alle deelnemers van de NK Boscross klaar.

Mocht je geblesseerd zijn of onzeker over een pijn(tje) voor of na de race, kom dan bij hen langs zodat ze je advies kunnen geven.

Bovendien luisteren ze als echte sportfanaten graag naar al je loopervaringen.

Naast het oplossen van blessures kan Fysiomed jou als (top)sporter ook helpen bij de vraag hoe je ze voorkomt.

We zien je graag verschijnen op onze stand op 4 of 5 maart. Vooraf bij ze langsgaan op het IJsbaanpad 6 kan natuurlijk ook.

Heel veel succes en plezier tijdens dit fantastische evenement.

www.fysiomed.org

020 560 89 20

IJsbaanpad 6

Amsterdam


line


20 februari 2017

hieronder de links naar de (voorlopige)startlijsten voor het Runnersworld NK cross

Zaterdag:
https://inschrijven.nl/dln/nkcross-zaterdag.html

Zondag:
https://inschrijven.nl/dln/nkcross-zondag.html


line


20 februari 2017

Op 19 februari is de voorinschrijving voor de NK onderdelen gesloten. Dat houdt in dat de wedstrijden die deel uit maken van het Runnersworld Cross circuit maar ook tegelijkertijd een NK onderdeel zijn ook gesloten zijn. Hiervoor is ook geen naïnschrijving mogelijk. Wel is de voorinschrijving voor de recreanten onderdelen zoals de Bosloop en de recreantencross nog geopend tot 1 maart met mogelijk nog een nainschrijving mits er startnummers voorradig zijn.


line


18 februari 2017

Omgevallen bomen en kniediepe plassen… niet voor iedereen weggelegd maar wel een groots evenement volop spektakel, een uniek loopavontuur door het Amsterdamse Bos en georganiseerd door Phanos vereniging. Doe jij ook mee?!

in deze nieuwsbrief:

*   Schrijf je in vóór de deadline van 19 februari

*   Na-inschrijven slechts beperkt mogelijk

*   Phanos Boscross voor de hardloper op zoek naar een uitdaging

*   Runnersworld NK cross voor de echte topper

*   Bosloop over de prachtige verharde paden

*   De G-cross speciaal voor alle G-atleten

*   De BOSScross voor een gezellige uitdaging met je collega’s

*   De Scholieren Cross voor de toppers van morgen

*   Het NK Cross niet voor het eerst in het bos

*   Onze partner voor het NK: Runnersworld

*   Ons goede doel: Join the Pipe

*   Nieuws uit het Lotto Cross Circuit

Schrijf je in vóór de deadline van 19 februari!!

Op 19 februari sluit de voorinschrijving van een groot aantal onderdelen van de Phanos Boscross en het Runnersworld NK Cross. De inschrijving voor de recreantenwedstrijden op de Phanos Boscross en Phanos Bosloop waaronder de BOSScross bedrijvenloop sluit 26 februari. Dus wil je deelnemen aan een van de onderdelen Runnersworld NK Cross, Phanos Boscross of Phanos Bosloop, neem geen risico en schrijf je nu direct in!

Het is echte cross country zoals je die eigenlijk alleen nog in Engeland tegenkomt. Maar nu in het Amsterdamse Bos. ‘Het parcours kenmerkt zich door de grote variatie: heuvels, vlakke stukken, plassen, modder, zand en gras, je komt het allemaal tegen in deze cross.’ aldus vijfvoudig winnaar van de Boscross Zac Freudenburg.

Voor meer informatie en inschrijving:

Runnersworld NK Cross: 

Phanos Boscross: 

Phanos Bosloop: 

Na-inschrijven slechts beperkt mogelijk

Voor de wedstrijdonderdelen waarvan de inschrijving op 19 februari sluit is na-inschrijving op de wedstrijddag niet mogelijk. Tevens voor de BOSScross bedrijvenloop is na-inschrijving niet mogelijk. Voor de Phanos Bosloop en Phanos Boscross recreantenonderdelen is na-inschrijving op de wedstrijddag slechts mogelijk tot de inschrijving vol is. Kijk op de websites of voor meer informatie en de laatste stand van zaken.

Phanos Boscross voor de hardloper op zoek naar een uitdaging

Heb je geen wedstrijdlicentie, maar wil je wel je krachten meten op hetzelfde parcours waar de wedstrijdatleten lopen, doe dan mee aan de Phanos Boscross. Beleef met je vrienden het meest gevarieerde en een van de meest uitdagende parcoursen van Nederland.

Schrijf je nu in!

Runnersworld NK cross voor de echte topper

Voor de wedstrijdatleet is er het Runnersworld NK Cross. De snelste lopers van Nederland treffen elkaar hier op het mooiste parcours van Nederland! Het Runnersworld NK cross is het afsluitend onderdeel van het nationaal Lotto crosscircuit en telt ook mee voor het regionale Runnersworld crosscircuit.

Als je lid bent van een atletiekvereniging en heb je een wedstrijdlicentie, schrijf je dan nu in voor het Runnersworld NK Cross:

Bosloop over de prachtige verharde paden

Wil je graag de uitdaging voelen in de natuur maar loop je liever op een verharde ondergrond, doe dan de 10 kilometer lange Phanos Bosloop. Je gaat net zoals de Phanos Boscross en het Runnersworld NK Cross door het Amsterdamse Bos en onderweg meerdere keren de heuvel over maar dan over verharde paden. Dat maakt het naast een prachtige loop ook een echte uitdaging. Schrijf je nu in!

De G-cross speciaal voor alle G-atleten

Een cross is een uitdaging voor iedereen, ben jij een G-loper dan ligt er ook een mooie uitdaging voor jou tijdens de G-cross! Op zondag, precies tussen de dames en heren toplopers heb je het beste moment in het programma en kan je ook over het prachtige parcours rennen van het Runnersworld NK Cross. Schrijf je in via deze link

De BOSScross voor een gezellige uitdaging met je collega’s 

Willen jij en je collega’s de eer van het bedrijf verdedigen? Daag een ander bedrijf uit tijdens de BOSScross. Met een team van 3 tot 5 deelnemers ren je het parcours van de Phanos Boscross en het Runnersworld NK Cross. De afstand is 7,2 kilometer over een uitdagend parcours en door een prachtige omgeving. Kortom een beleving voor iedereen die een uitdaging zoekt en niet bang is voor een beetje modder. De tijd van je drie beste collega’s telt.

De Scholieren Cross voor de toppers van morgen

Ben je scholier en vind jij hardlopen erg leuk en zoek je een echte hardloopuitdaging? Alle scholieren van Amsterdam en omstreken worden van harte uitgenodigd en uitgedaagd om onderdeel te worden van het Runnersworld NK Cross op 4 en 5 maart 2017 in het Amsterdamse Bos. Speciaal voor scholieren die niet aan een atletiekvereniging verbonden zijn maar hardlopen wel erg leuk vinden en wel toe zijn aan een uitdaging is er de Scholieren Cross.

Het NK Cross niet voor het eerst in het bos 

Dit is niet de eerste keer dat het NK Cross in het Amsterdamse Bos wordt georganiseerd. Reeds 31 jaar geleden, op 2 maart 1986, vond in het Amsterdamse Bos het Nederlands Kampioenschap Veldlopen Senioren en Junioren A-B plaats. Voor de fijnproevers: de winnaars waren toen Tonnie Dirks en Carla Beurskens. Een andere topper destijds was Aart Stigter die uit het niets bekend werd door als 3e te finishen en zo in die wedstrijd zich kwalificeerde voor het WK Veldlopen in Zwitserland 3 weken later. Aart is overigens van plan dit NK Cross ook mee te lopen.

Lees meer over de historie.

Onze partner voor het NK: Runnersworld

Runnersworld, de nummer één hardloopspeciaalzaak van Nederland, is dit jaar naamgever en hoofdsponsor van het NK Cross. We zijn erg trots dat we onze naam kunnen verbinden aan het Nederlands Kampioenschap op één van de mooiste onderdelen van de hardloopsport. Alle facetten van het hardlopen komen in de cross terug. Zeker voor het lopen van een cross zijn de juiste schoenen van essentieel belang. Ga voor een goede grip en goed advies naar één van onze winkels.

Koop je als deelnemer aan het Runnersworld NK Cross in de maanden februari, maart en april 2017 een paar wedstrijdschoenen, trainingsschoenen of (cross)spikes bij Runnersworld dan krijg een paar hardloopsokken cadeau. Neem voor deze actie een print van deze nieuwsbrief of je startnummer mee naar de winkel.

Meer informatie over Runnersworld is te vinden op www.runnersworld.nl

Ons goede doel: Join the Pipe

Door mee te doen met de Phanos Boscross, Phanos Bosloop of het Runnersworld NK Cross steun je Join the Pipe. Join the Pipe promoot het drinken van kraanwater met als doel een eerlijke verdeling van drinkwater en het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen te gaan. Iedereen die meeloopt krijgt een flesje van join-the-pipe. Daarmee ondersteunen we join the pipe en minimaliseren we tegelijkertijd het gebruik van wegwerpbekertjes!

Voor meer informatie: www.join-the-pipe.org

Nieuws uit het Lotto Cross Circuit

[picture]

Het Runnerworld NK Cross vormt de afsluitende wedstrijd van het Lotto Cross Circuit van de Atletiekunie

Lees hier het nieuwsvanuit het Lotto Cross Circuit

*   Marathonkampioen Schroër wint Mastboscross

*   David Nilsson wint Abdijcross in Kerkrade, Choukoud vierde

*   Maureen Koster wint Sylvestercross

*   Spektakel bij eerste Lotto Crosscircuit wedstrijd in Tilburg

Daarnaast de Tips & Tricks van Michel Butter, Maureen Koster, Richard Douma, Elizeba Cherono voor het lopen van de korte of de lange cross.


line


10 februari 2017


line


05 februari 2017

Wil je niet te laat en goed uitgerust aan start verschijnen?

Wees dan niet afhankelijk van het verkeer en boek met speciaal tarief een kamer bij onze partner Amsterdam Forest Hotel!

 


line


Volgende pagina »