Goede voorbereidingen!

Het lopen van langere afstanden vergt een sterke voorbereiding. Het is onverstandig om zonder goede voorbereiding te gaan lopen. In veel gevallen zorgt dit voor blessures en ongevallen. We zien keer op keer mensen die zonder goede training en zonder goed materiaal langere afstanden willen gaan lopen. Dit is vragen om problemen. Bespaar de hulpverleners de moeite om je te helpen omdat je jezelf niet voorbereid hebt, zodat zij echte problemen aan kunnen pakken – en ga vandaag nog aan de slag met de voorbereiding!

 

Training

Ga je een langere afstand lopen in een wedstrijd, zorg er dan voor dat je die afstand minstens twintig keer gelopen hebt zonder problemen. Zo weet je zeker dat je genoeg uithoudingsvermogen en ritme hebt om te gaan lopen. Aangezien je de afstand vaker gelopen hebt, weet je ook hoe je het lopen op moet bouwen. Bij een afstand van veertig kilometer begin je bijvoorbeeld niet met een sprint.

Let tijdens de training vooral op de ademhaling. Hoe rustiger je kunt ademen tijdens je prestatie, hoe verder te spieren zijn met het trainen voor een flinke prestatie.

 

Goed materiaal

Goede schoenen en een zonnebril zijn onmisbaar bij het leveren van goede prestaties. Omdat we dit echt belangrijk vinden, hebben we besloten om alle renners die een uniek loopnummer op kunnen geven bij de balie van Runners World korting te geven van 10 procent. Goede schoenen maken het niet alleen makkelijker om langere afstanden te lopen. Zij zorgen er ook voor dat je minder snel blessures oploopt en dat je langere afstanden kunt lopen.

Ga direct naar het filiaal van Runners World bij jou in de buurt om jouw korting te claimen. Let er wel op dat het inschrijfgeld betaald moet zijn voordat je gebruik kunt maken van de korting. Anders is jouw nummer namelijk nog niet actief.

 

Eten en drinken

Op de morgen voordat je begint met lopen, heb je een koolhydraatrijke maaltijd nodig en veel water. Water zorgt ervoor dat je kunt blijven presteren en wanneer jouw lichaam genoeg energie heeft, is het makkelijker om de race uit te lopen. Om je hierbij te helpen, verstrekt Runners World in samenwerking met het Mr Green Casino repen en water uit langs de route. Op die manier kun je tijdens het lopen de reserves opbouwen. Je kunt er altijd voor zorgen dat er vrienden of familie langs de route staan om je van extra mogelijkheden te voorzien. Let er hierbij wel op dat we in groene gebieden lopen en dat we geen afval achter willen laten.